13

M-a întrebat cineva unde mă duce trenul meu. Pe moment, nu am avut un răspuns bun. După, m-am gândit că, într-adevăr, viața noastră pe pământ este aidoma unei călătorii cu trenul. Încă de când venim pe lume, urcăm în acest tren, după care coborâm și urcăm des. Nehotărâți. Când urcăm pentru prima oară, aflăm că nu suntem singuri, ci avem însoțitori care vor fi acolo pe parcursul călătoriei, cu toată dragostea, grija, atașamentul lor – însă nu până la final – părinții noștri. În tren vor urca alți oameni care vor avea un rol important în călătoria noastră, aceia care ne vor binele necondiționat, care ne asigură de tot sprijinul și nu ne-ar părăsi indiferent de obstacole – prietenii noștri.

În această călătorie vom atrage oameni care vor marca, de fapt, sensul direcției. Oameni care ne vor însoți, pe o perioadă determinată, alegând să coboare, la un moment dat… poate că obosesc, poate că nu e „același tren”, poate altul le pare mai dichisit, poate… Unii dintre ei lasă urme, cicatrici greu de vindecat, poate imposibil. Lasă un dor veșnic și-și pun amprenta în fiecare vagon al sufletului. Vor fi pasageri pe care îi vom iubi cel  mai mult dar care aleg să schimbe direcția și să ne lase singuri în această călătorie a noastră. Uneori, ne străduim să-i păstrăm. În zadar. La fiecare coborâre, primim lecții din viață pe care nu le înțelegem niciodată din prima. Urcăm cu noi bagaje.

Grace and Beauty

Călătoria aceasta este una plină de provocări, visuri, pasiuni, speranțe, trăiri, despărțiri, iubiri. Și fără întoarcere. Trebuie să știm să ajungem la destinație însoțiți de acei oameni frumoși, dispuși să călătorească alături de noi, fără să se abată de la drum. Să știm să găsim în aceia ce e mai bun și să nu-i împingem vreodată să plece. Misterul călătoriei este acela că nu vom ști niciodată care este finalul, când vom coborî definitiv, care vor fi însoțitorii permanenți ori cei ce vor coborî când nu ne așteptăm.

Unii urcă și coboară iar noi abia dacă-i observăm.

Spuneam că este o călătorie fără întoarcere; de aceea e bine să dăruim celor ce vor călători, la un moment dat, alături de noi, din bagajele noastre, lucruri care nu-i vor părăsi niciodată: trăiri, zâmbete, gânduri, valori care vor crește în interiorul lor.

 

Cu zâmbet,

M.