Tags

, ,

12395108_1293642580661666_1825673494_nCei ce mă cunosc (bine) mă descriu ca fiind o persoană pozitivă, optimistă, open-minded, cu o energie debordantă, mereu cu zâmbetul pe buze, cu un simț al umorului dezvoltat, având o fire deschisă și o viziune sănătoasă asupra vieții.

Pe scurt, am ceea ce se numește „gandire pozitivă”.

Ceea ce vreau să transmit este faptul că atitudinea chiar poate face totul. Și o să dau și un exemplu în acest sens însă, până atunci, să vedem cum stau lucrurile cu atitudinea asta. Sunt convinsă că ai citit sau, cel puțin, ai auzit, știi că există n articole, texte media, mesaje și imagini (mai ales pe rețelele de socializare), filme, documentare menite să ne determine să ne schimbăm atitudinea, modul de gândire, percepția, viziunea asupra lucrurilor, modul de a acționa. Toate au un numitor comun: ideea conform căreia o gandire pozitivă poate muta munții din loc, că modul în care privești lucrurile influențează teribil realitatea,  că atragi ceea ce gândești, că secretul, cheia spre reușită e fix „positive thinking”. E posibil să-ți pară un clișeu perimat dar să vezi, să auzi și să crezi! Da! O atitudine deschisă, o gandire pozitivă chiar pot face minuni pentru viața ta, pentru dezvoltarea ta personală, chiar și profesională, întrucât o atitudine pozitivă întotdeauna va îmbrățișa provocările!

N-o să vin să-ți spun acum că cei cu atitudine și gândire pozitive sunt mai fericiți, realizați, împliniți, cu cariere de succes și familii minunate, toți având o viață de invidiat. Nu! Problemele sunt inerente existenței fiecăruia dintre noi, eșecurile nu pot fi întotdeauna evitate, nici depresia nu bate la ușă, nu întreabă dinainte dacă e loc, iar nenorocirile vin când ți-e lumea mai dragă. Ceea ce face diferența este fix modul în care tratezi situațiile, modul în care abordezi lucrurile. Cei care vorbesc despre lipsuri, nu vor ajunge niciodată să adune.

Totul este fix așa cum alegi să vezi tu, lucrurile au fix importanța pe care tu alegi să le-o oferi. Nu zice nimeni că nu trebuie să evaluezi cu atenție realitatea dar dacă o să vezi partea plină a paharului (în orice rău există și ceva bun, trebuie doar să te uiți mai bine), o să vezi că o să vină și soluțiile, o să vezi că tu o să fii mai bine. Cum ești responsabil(ă) pentru alegeri, fapte, decizii, la fel de „vinovat(ă)” ești și pentru starea ta interioară, care-ți aduce numai beneficii sau, dimpotrivă, te lasă să zaci în… ce nu trebuie.

Și vin și cu exemplul personal (Unul din ele. Când vine vorba de așa ceva, pot să mă declar bogată :)), zic eu, relevant.

Primul job: – Cunoștințe teoretice în domeniu – zero;

– Cunoștințe practice în domeniu – zero

– Competențe suplimentare în domeniu – zero

– Experiență profesională – zero

Cât curaj sau câtă prostie, ar zice unii, să încerci sau chiar să te prezinți la interviu? Eh, nu intră în discuție a doua variantă pentru că, din toți candidații (majoritatea cu pregătirea necesară), eu i-am convins pe cei doi din capul mesei. După spusele unuia dintre ei, pentru că încă rețin, fix „pentru atitudine” :-)) . Atenție! Nu spun că atitudinea poate ține loc competenței. Never! Dar cu o gândire sănătoasă, perspective, ambiție, seriozitate, responsabilitate, poți reuși tot ceea ce îți propui, indiferent despre ce vorbim.

Cred că atunci când te cunoști foarte bine, când ai încredere în tine și stima de sine e la locul ei, poți, cu siguranță, să deții și controlul asupra propriei atitudini. Așa că, niciodată nu e târziu să evadezi din starea aceea negativă, pesimistă, care macină sufletul, ci profită, explorează, bucură-te de beneficiile unei atitudini pozitive! Este extrem de important sa investesti în tine, mai cu seamă, în zilele noastre, când starea psihologică, de multe ori, nu ne dă pace. Pentru a descoperi pașii spre ceea ce se numește „gândire pozitivă”, eu am investit în cărți însă, pentru a fixa unele cunoștinte, pentru a asimila altele noi, importante, pentru a învăța cum sa le aplic dar, mai ales,  pentru propria dezvoltare personală, mă voi alătura comunității FiiOptimist.ro! Va invit și pe voi! 🙂

M.