Tags

Orice femeie deșteaptă are parte de „bărbatul vieții sale”. Fie că e pe perioadă determinată, fie că îi aparține pe viață. El-ei și ea-lui. (Din păcate, cazurile acelea sunt din ce în ce mai puține.)

Bărbații, în zilele noastre, vin și pleacă. Numai cei mai curajoși reușesc să rămână.

De cele mai multe ori, se întâmplă ca „bărbatul vieții” doar să fi trecut prin viața unei femei, să poposească prea puțin, însă suficient încât să-și lase amprenta, să-i cunoască slăbiciunile, vulnerabilitatea, să-i cunoască fiecare părticică din minte, trup și suflet. Și o întâmpină cu tot ce a cerut sufletul ei vreodată; trăiri, sentimente, pasiune, senzații, emoții, tresăriri, atingeri într-un alt fel, mângâieri de-același fel, dorințe, gânduri, chiar cuvinte…

Îi iese-n cale cu esența vieții, îmbrățișarea lui având fix dimensiunea zâmbetului ei iar în ochii lui se citește mulțumirea de a o fi întâlnit. Nu îi cere nimic pentru că știe că nu o să îi ofere totul. Și știe chiar că i-ar ierta „drame”, dacă ar fi nevoie.

Nu îl minte cu nimic pentru că i se citește pe chip iar el înțelege tot. Este singurul care o cunoaște cum este ea de fapt, singurul care știe să-i atingă sufletul, care îi întregește inima, lângă care se regăsește în fiecare zi, lângă care s-ar vedea tot restul vieții. Numai în preajma lui se simte femeie. Acolo nu cunoaște teama, se simte în siguranță pentru că știe că pentru el, ea e cel mai de preț bun al lui. Pe umărul lui își destăinuie cele mai ascunse gânduri, lângă el se bucură de fiecare secvență din viață, alături de el savurează fiecare bucată de respirație. Nu mai cunoaște singurătatea, știe că el e acolo necondiționat, la orice oră din zi și din noapte, pentru că în brațele lui.. toate trec. Lângă el, și ploaia e mereu caldă.

Bărbatului vieții sale îi zâmbește și în somn pentru că trăirile nu adorm niciodată. Fiecare acțiune, gest al lui reprezintă părți din spectacolul ei preferat iar grija sa pentru el constituie cea mai plăcută îndeletnicire.

Bărbatul vieții sale o învață să fie femeie, numai lui i se dezvăluie, cu grație, în întregime. Nu l-a căutat, nu l-a reperat în vreun loc anume, dar știe unde o să-l găsească de fiecare dată.

3122736

Bărbatul vieții sale e, de fapt, slăbiciunea vieții sale.

 

M.