Tags

, ,

De când ne îndrăgostim pentru prima dată și până ajungem să cunoaștem adevărata dragoste, traversăm o sumedenie de etape: tresăriri, emoții, bucurii, dezamăgiri, despărțiri, tristeți, alte începuturi. Unii spun că „dacă s-a ajuns la despărțire, nu a fost iubire”. Nu intenționez să contrazic pe nimeni însă, din păcate, în zilele noastre, văd mai multe cupluri care se despart sau în care domină „dragostea” numai în public ori, și mai crunt, parteneri care trag de ei să meargă, din varii motive, numai iubire – nu. Nu prea văd iubiri nepieritoare și, în acest context, refuz să cred că între oamenii aceia care au ajuns la despărțire nu a fost… iubire.

379787_541555255891369_562559056_n

Când te desparți pentru prima oară de cel pentru care ai nutrit cele mai frumoase și sincere sentimente, ajungi să cunoști și momente dintre cele mai dramatice și, de aici, o mulțime de idei pentru a trece peste. Nici măcar una nu dă rezultat până când amărăciunea, tristețea, toate îndoielile vor fi șterse de o altă iubire. Una mai puternică; numai că, ideea conform căreia o iubire se vindecă printr-o o alta, cred eu, se aplică numai la începuturi. Când creștem, când înmagazinăm niște amintiri, trăiri, sentimente, experiențe însemnate,  lucrurile nu mai stau chiar așa. Iubirea nu se mai vindecă. Rămâne sau dispare.

Iar dacă a rămas, chiar dacă îți arde sufletul, chiar dacă-ți urlă inima de dor, nu te întoarce! Să nu revii vreodată în locuri din care ai ales să pleci sau ai fost nevoită să o faci. Tot ce vei culege din aceleași locuri, e regret. Chiar dacă, altădată, numai acolo îți era bine. Ceea ce te-a alungat nu va dispărea și, de fiecare dată, îți va face și mai mult rău.

Pe scurt, „Adio, dar ne mai vedem” NU se aplică!

Din fericire, femeia de azi are personalitate, știe că nimeni nu e de neînlocuit, a învățat din greșeli și știe să gestioneze și gândurile nechemate. Știe că tristețea și rudele ei se tratează prin simpla focusare pe propria persoană, prin muncă dublă și o mulțime de alte preocupări și pasiuni apărute din senin.

 

M.